«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας με 2.500 αστυνομικούς για την επίσκεψη Ολάντ

«Φρούριο» το κέντρο της Αθήνας με 2.500 αστυνομικούς για την επίσκεψη Ολάντ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα μετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας της ΓΑΔΑ κατά τη διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Αθήνα.

Το σχέδιο καταρτίστηκε έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών και οριστικοποιήθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Θα είναι αντίστοιχο εκείνου που εφαρμόστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ και αφορά την ασφαλή άφιξη, μετακίνηση και διαμονή του Γάλλου προέδρου, ο οποίος σημειωτέον θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του πολιτισμού.

Το κέντρο της πρωτεύουσας θα μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς οι δρόμοι από τους οποίους πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείνουν προκειμένου να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί με πολιτικά θα περιπολούν στα σημεία που θα επισκεφθεί ο κ. Ολάντ, ενώ πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Μία ομάδα της ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) βαριά οπλισμένη θα ακολουθεί τον Ολάντ σε κάθε του βήμα, ενώ αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας θα ακροβολιστούν κατά μήκος της διαδρομής που πρόκειται να ακολουθήσει ο Γάλλος πρόεδρος. Μάλιστα, ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για τη στιγμή που ο πρόεδρος Ολάντ θα καταθέτει στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας δεν ανακοινώθηκε το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης και ποιοι δρόμοι πρόκειται να κλείσουν και για πόσο χρόνο. Ιδιαιτέρως αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν και στη Βουλή την Παρασκευή, όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το διάστημα παραμονής του κ. Ολάντ στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου θα υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία εργαζομένων και δημοσιογράφων, ενώ όσοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θελήσουν να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία την ομιλία του κ. Ολάντ στην ολομέλεια του σώματος, θα είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή