Διαμαρτυρία αγροτών στην Ημαθία

Διαμαρτυρία αγροτών στην Ημαθία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τρακτέρ τους είχαν παρατάξει από το πρωί της Πέμπτης στον κόμβο της Κουλούρας αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Ημαθίας και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, διαμαρτύρονταν για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται.

Αντιπροσωπεία του μπλόκου της Κουλούρας επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ενώ ταυτόχρονα κατέθεσαν τα απαιτούμενα χαρτιά για την λήψη αποζημίωσης, αφού λόγο καιρού τα προϊόντα τους (βαμβάκια και καλαμπόκια), «σαπίζουν» στα χωράφια, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων στην Ημαθία, Στέργιος Κίρτσος, ανέφερε στο ΑΠΕ πως «το μπλόκο της Κουλούρας έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι είναι από τα πιο δυνατά», επισημαίνοντας πως «διαρκώς ενσωματώνονται ολοένα και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που πλέον έχουν αντιληφθεί ότι με τα μέτρα που προωθούνται θα σβήσει ο πρωτογενής τομέας, θα χάσουμε όλοι τις δουλειές μας και θα είμαστε και χρεωμένοι απέναντι σε τράπεζες, εμπόρους και άλλους φορείς».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή