Δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη με την σύζυγό του για δωροληψία

Δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη με την σύζυγό του για δωροληψία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδος, 53 ετών, συνελήφθη για δωροληψία και ηθική αυτουργία και η σύζυγός του, 53 ετών, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία, ηθική αυτουργία, άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου και αντιποίηση αρχής, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας ιδιώτης κατήγγειλε ότι η συλληφθείσα, την οποία γνώρισε στο γραφείο του υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας, αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και σε μετέπειτα στάδιο, επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 3.100 ευρώ και σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο ιδιώτης παρέδωσε στην συλληφθείσα αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούσαν στην υπόθεσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως λάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Το πρωί της Πέμπτης ο ιδιώτης συναντήθηκε την γυναίκα έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και την συνέλαβαν.

Μετά την αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε ότι η γυναίκα είναι σύζυγος του υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή