Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: «Πιάσαμε δουλειά στον Ελαιώνα»

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: «Πιάσαμε δουλειά στον Ελαιώνα»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις προσφοράς στον ανοιχτό καταυλισμό υποδοχής προσφυγικών ροών στον Ελαιώνα.

Οι δύο πρώτες δράσεις που έχουμε αναλάβει είναι:

· Με μήνυμα «Φροντίδα που φοριέται» οργανώνουμε τη ιματιοθήκη: σχεδιασμός του τρόπου λειτουργίας, οργάνωση και διαχείριση των ρούχων που βρίσκονται ήδη εκεί, εύρεση τρόπου ανανέωσης και εμπλουτισμού με βάση τις ανάγκες των κάτοικων του καταυλισμού και τις καιρικές συνθήκες. Στόχος μας είναι όλοι οι φιλοξενούμενοι του κέντρου να έχουν πρόσβαση σε καθαρά και αξιοπρεπή ρούχα, στο νούμερό τους και κατάλληλα για τις συνθήκες.

· Με μήνυμα «Όπου παιδιά, παιχνίδι»  καλούμαστε να διαμορφώσουμε ένα χώρο για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, κατάλληλο για ασφαλές παιχνίδι, να οργανώσουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά του καταυλισμού να έχουν πρόσβαση σε ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους: το παιχνίδι.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες συγκεντρώνει στα Τοπικά του Τμήματα σε όλη την Ελλάδα (σε 100 πόλεις) ανθρωπιστική βοήθεια. Ιδιαίτερα τα μέλη του Τοπικού Τμήματος της Κω βοηθούν  στην σίτιση των  προσφύγων που φτάνουν σε αυτό το νησί μαζί με την τοπική ΜΚΟ Αλληλεγγύη. Τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Μυτιλήνης στηρίζουν τις ενέργειες της τοπικής κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή