Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις δήμοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέσσερις δήμοι

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις δήμοι κηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες της Πέμπτης και της Παρασκευής. Πρόκειται για τους Δήμους Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Χαϊδαρίου και Υδρας. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στις δημοτικές αρχές.

Στους δήμους που επλήγησαν από τις πλημμύρες (όχι μόνο στους συγκεκριμένους τέσσερις) ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Εάν πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους και επιχειρήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις καταγραφής ζημιών στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (τηλέφωνα 213-20.63.663 και 213-20.63.655). Για κατοικίες οι αιτήσεις κατατίθενται στους οικείους δήμους.

Την προσωπική αντίδραση της Ρένας Δούρου προκάλεσε η κατάθεση μήνυσης από τον ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στις όχθες του ρέματος της Εσχατιάς. Ο ιδιοκτήτης στράφηκε κατά της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα, επιδιώκοντας να αποτρέψει την απομάκρυνση των μπαζών της οικοδομής. Η περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως πρόκειται για «ενέργεια απολύτως αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα». Η κατάθεση μήνυσης «είναι αποκαλυπτική εκείνης ακριβώς της νοοτροπίας κάποιων συμπολιτών μας που επιλέγουν το ιδιωτικό συμφέρον αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Πρόκειται για τη νοοτροπία που οδήγησε στη συστηματική παραβίαση των κανόνων της φύσης και διαπερνά τον κρατικό μηχανισμό, εκμαυλίζοντας τους πολίτες», σημειώνει η κ. Δούρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή