Συνάντηση με τους θεσμούς για τον ΟΑΕΕ ζητούν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ

Συνάντηση με τους θεσμούς για τον ΟΑΕΕ ζητούν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τους τέσσερις θεσμούς θα ζητήσουν άμεσα, η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με την κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.

«…Νομίζω ότι τα συμπεράσματα από συνάντησή μας με τον υπουργό είναι ενθαρρυντικά, αφού δόθηκαν σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν όλους τους Μμε επιχειρηματίες. Καταρχάς ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα επανέλθει η ποινικοποίηση των οφειλών των επιχειρηματιών προς τον ΟΑΕΕ, κάτι το οποίο ήταν ένα πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το υπουργείο για να βρει πόρους εναλλακτικής χρηματοδότησης εκτός προϋπολογισμού και χωρίς την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Τέλος, συζητήσαμε και το ζήτημα της επέκτασης της χρήσης του εργοσήμου, για το οποίο τονίσαμε ότι δε θα πρέπει να κινηθεί σε πάνω από 8 ημερομίσθια το μήνα», δήλωσε ο κ. Κορκίδης, ενώ αναφέρθηκε και τι προτίθενται να ζητησουν οι μικρομεσαίοι της αγοράς από τους θεσμούς:

«Πρώτον, τη διατήρηση της «πραγματικής» κεφαλαιοποίησης των μέχρι σήμερα – ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων και η κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να περιλαμβάνει όλες τις οφειλές σε ενιαίο κεφάλαιο, καθώς επίσης τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις. Δεύτερον, τη μετατροπή της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε ασφαλιστικό χρόνο με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης εκ μέρους του ασφαλισμένου, η οποία δεν δημιουργεί ταμειακό έλλειμμα και λογιστικές απώλειες στον ΟΑΕΕ. Και τρίτον, την υποχρέωση άμεσης επανέναρξης καταβολής τρεχουσών εισφορών από τους οφειλέτες που κάνουν χρήση της κεφαλαιοποίησης, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης σε αυτούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή