Επιλογή συστήματος για υποψηφίους ΑΕΙ

Επιλογή συστήματος για υποψηφίους ΑΕΙ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα στους περυσινούς υποψηφίους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ξαναδώσουν εξετάσεις, να επιλέξουν εάν θα διαγωνιστούν με βάση το παλαιό ή το νέο σύστημα δίνει άρθρο που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.

Το άρθρο 40 δίνει τη δυνατότητα αυτή τόσο στους υποψηφίους που αποφοίτησαν το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 όσο και σε αποφοίτους προηγούμενων ετών. Διασφαλίζεται για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ποσόστωση θέσεων για τους εισακτέους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν κατά την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, λόγω της απουσίας νέου συστήματος επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών εκπαίδευσης, αποφασίζεται η παράταση της θητείας των υφισταμένων έως τις 31 Αυγούστου 2016. Σημειώνεται ότι η θητεία τους έληγε κανονικά στις 31/12/2015, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η παράταση, καθώς δεν έχουν καθοριστεί ακόμη οι διαδικασίες αντικατάστασής τους.

Το πολυνομοσχέδιο ρυθμίζει επίσης θέματα που αφορούν την παράταση της πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων και την αλλαγή στη σύνθεση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή