Πρύτανης ΠΑΜΑΚ κατά Ερευνητικού Ινστιτούτου

Πρύτανης ΠΑΜΑΚ κατά Ερευνητικού Ινστιτούτου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί πώς ακριβώς κάνει τις δημοσκοπήσεις του το «Ερευνητικό Ινστιτούτο» που υπάγεται στο… πανεπιστήμιό του προανήγγειλε ότι θα ζητήσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης. Αφορμή της ΕΔΕ στάθηκε το γεγονός ότι οι προεκλογικές μετρήσεις της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του ΠΑΜΑΚ (με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Νίκο Μαραντζίδη) δεν προέβλεπαν ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα εισέλθει στη Βουλή – έλαβε τελικώς το 3,69% των ψήφων στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις της Μονάδας προέβλεπαν από 2% έως 2,5%.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε οξύτατες επιθέσεις, αρχίζοντας μάλιστα από το βράδυ των εκλογών, κατά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, φτάνοντας στο σημείο αργότερα να κάνει λόγο και για «πληρωμένο δολοφόνο». Πάντως, ακριβώς τις ίδιες προβλέψεις με το ΠΑΜΑΚ έκαναν όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες, ως γνωστόν, μέχρι και την τελευταία στιγμή έδειχναν τους ΑΝΕΛ οριακά εκτός Βουλής. Επιπλέον, ακόμη και τα exit polls των εκλογών (στα οποία δεν μετείχε η Μονάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) δικαίωσαν αυτές τις προβλέψεις. Πώς; Με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και ουδείς έχει αμφισβητήσει, απεδείχθη ότι μόνον το 1,6% των πολιτών που ψήφισαν τους ΑΝΕΛ είχε προαποφασίσει τι θα ψηφίσει στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου και ότι το 1% των ψηφοφόρων τούς επέλεξε, κατά κυριολεξία, ανήμερα των εκλογών (σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των ερωτηθέντων στα exit polls).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή