Διαδικτυακή πλατφόρμα βρίσκει δουλειά στο εξωτερικό

Διαδικτυακή πλατφόρμα βρίσκει δουλειά στο εξωτερικό

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές δεν έχετε ονειρευτεί να αναζητήσετε δουλειά σε κάποια εύρωστη χώρα, αλλά κάποια εσωτερική φωνή –συστολή, φόβος, ατολμία– σας έχει σταματήσει; Ωθηση στα εν λόγω όνειρα αλλά και ουσιαστική διαμεσολάβηση για ασφαλή μετάβαση στο εξωτερικό φιλοδοξεί να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο η διαδικτυακή πλατφόρμα movinhand, που ξεκινάει να λειτουργεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. «Εχουμε διαπιστώσει μεγάλη ανισορροπία ως προς την προσφορά και ζήτηση εξειδικευμένης εργασίας στην Ευρώπη», σημειώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Αλεξ Κατσομήτρος, «υπερπροσφορά σε ορισμένες περιοχές και έλλειψη σε άλλες, με συνέπεια να συνυπάρχουν υψηλά επίπεδα ανεργίας με μεγάλο αριθμό κενών θέσεων, πανευρωπαϊκά υπολογίζονται σε 35%». Αντίστοιχο είναι και το χάσμα στους μισθούς. Τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε σεφ στη Μεγάλη Βρετανία, όπου οι μισθοί κυμαίνονται από τα 2.500 ευρώ, τη στιγμή που στη χώρα μας συνήθως ξεκινάει κάποιος την καριέρα του με 800 ευρώ – και αυτό εφόσον είναι άνω των 25 ετών. «Είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από τη νοοτροπία ότι σε όλη μας τη ζωή θα κάνουμε την ίδια δουλειά, στην ίδια χώρα», προσθέτει ο κ. Κατσομήτρος, εκ μέρους της 7μελούς ομάδας, που έχει εμπειρία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στους τομείς του τουρισμού, του λιανεμπορίου και της παραγωγής.

Σύμφωνα με έρευνα του BCG (The Boston Consulting Group), σχεδόν το 64% των ερωτηθέντων διεθνώς απαντούν ότι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν στο εξωτερικό, μεταξύ, μάλιστα, των ατόμων έως 31 ετών το ποσοστό φθάνει το 75%. «Η αύξηση της κινητικότητας μπορεί να επιλύσει πολλά προβλήματα», λέει ο ίδιος στην «Κ», «συχνά οι ενδιαφερόμενοι εγκλωβίζονται σε ένα μέρος, επειδή ορισμένα πρακτικά θέματα –όπως η έκδοση βίζας, η εξεύρεση καταλύματος, η υπογραφή εργασιακής σύμβασης– τους φαίνονται βουνό».

Το movinhand.com προς το παρόν εξειδικεύεται στην προσφορά και ζήτηση εργασίας στον τουρισμό και τη γαστρονομία. Ηδη έχουν εγγραφεί περί τους 4.000 υποψηφίους από Γαλλία, Μ. Βρετανία, Πορτογαλία, Ελλάδα (εκπροσωπούν 10-15%), Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία και Ισπανία. Στην πλατφόρμα θα υπάρχουν από τις συμβαλλόμενες επιχειρήσεις αγγελίες για θέσεις σεφ, σομελιέ, hotel management κ.ά. Ηδη στο movinhand έχουν απευθυνθεί 300 μεμονωμένες μονάδες, ξενοδοχεία και εστιατόρια, ανά την Ευρώπη. «Μέχρι το τέλος του 2015 η εγγραφή των εργοδοτών θα είναι δωρεάν, εν συνεχεία θα καταβάλλουν αντίτιμο ανά πρόσληψη» λέει ο κ. Κατσομήτρος. Οι υποψήφιοι εγγράφονται δωρεάν.

Η σελίδα, που προετοιμάζεται από τον Μάρτιο του 2015, προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών στους ενδιαφερόμενους. Πέρα από την ανάρτηση βιογραφικού και συστατικών επιστολών, δίνει τη δυνατότητα για live chat μεταξύ υποψηφίου και εργαζόμενου και συνομιλία μέσω skype, ενώ διαθέτει έτοιμη φόρμα με υπογραφή προσφοράς εργασίας από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές. «Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων συμπεριλάβαμε στο έγγραφο όλα τα ακανθώδη ζητήματα: όπως τις υπερωρίες και την κοστολόγησή τους, την προσφορά ή όχι σπιτιού…». Επιπλέον, η σελίδα τείνει χείρα βοηθείας στους υποψηφίους σε όλα τα στάδια, τους υποδεικνύει όλους τους πιθανούς τρόπους μετάβασης με ΜΜΜ, διαθέτει λεπτομερείς οδηγούς για 550 πόλεις, υποδεικνύει την πιο συμφέρουσα προσφορά για επιλογή καρτοκινητού με χαμηλές χρεώσεις μεταξύ Ελλάδας και νέας χώρας διαμονής κ.ά. «Στόχος μας είναι να αμβλύνουμε τις αναστολές και να υποδείξουμε στους νέους εργαζόμενους όλες τις πιθανές εναλλακτικές» καταλήγει ο κ. Κατσομήτρος, «οι πολιτικές αναταράξεις των τελευταίων ετών έχουν επηρεάσει πολλούς νέους που νιώθουν ότι πρέπει να επιλέξουν ταυτότητα, αυτή του Ελληνα ή του Ευρωπαίου», καταλήγει, «εμάς η θέση μας είναι ότι μπορούν να φέρουν και τις δύο. Τον χειμώνα Ευρωπαίοι και το καλοκαίρι Ελληνες!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή