ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία

gre1464856_21263020

Δεμένα παραμένουν σήμερα, Δευτέρα, τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία(ΠΝΟ), έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από τις έξι το πρωί. Ωστόσο το πλοίο «Αριάδνη», που είχε αποπλεύσει χθες από τη Μυτιλήνη, αποβίβασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά 1004 πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΠΝΟ, που έχει προοπτική κλιμάκωσης, είναι αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική στη Ναυτιλία.

«Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές» ανεφέρει σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.