Στάση εργασίας σε Ευαγγελισμό, Αττικόν

Στάση εργασίας σε Ευαγγελισμό, Αττικόν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση εργασίας από την 1 μ.μ. έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Υγείας στις 2 μ.μ. πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν. Αύριο ημέρα γενικής εφημερίας του Ευαγγελισμού, το Σωματείο Εργαζομένων προαναγγέλλει «μπλόκο» στα ταμεία του νοσοκομείου στις 2.30 μ.μ. ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν για τις εξετάσεις τους. Κύριο αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μην απολυθεί ουδείς εκ των συμβασιούχων που εργάζονται αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ. Οι συμβάσεις των περισσότερων επικουρικών λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα, και τα Σωματεία Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων, που το καθένα απασχολεί περί τα 50 άτομα επικουρικό προσωπικό, τονίζουν ότι με δεδομένη την υποστελέχωση, η αποχώρηση του προσωπικού αυτού θα οδηγήσει σε κλείσιμο τμημάτων.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που καλεί τους εργαζόμενους και των υπόλοιπων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Οπως τονίζει «τα νοσοκομεία υποφέρουν σήμερα από υποστελέχωση. Αποχώρησαν 17.000 υπάλληλοι χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας την περίοδο των μνημονίων. Εως την άνοιξη του επόμενου έτους αναμένονται άλλες 3.000 συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων».

Στάση εργασίας από τις 11 έως τη λήξη της βάρδιας, έχουν προκηρύξει για σήμερα και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Αχαΐας, που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις προσωπικού και την υποχρηματοδότηση των μονάδων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή