Η πάταξη της διαφθοράς στη συνάντηση Παπαγγελόπουλου με την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Η πάταξη της διαφθοράς στη συνάντηση Παπαγγελόπουλου με την ηγεσία της Δικαιοσύνης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την πάταξη της διαφθοράς και αποτελούν υψηλή κυβερνητική προτεραιότητα απασχόλησαν τις συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τον Αρειο Πάγο και είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη αλλά και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημερώθηκε για θέματα διαφθοράς από την πλευρά των θεσμικών παραγόντων της Δικαιοσύνης και με τη σειρά του διαμήνυσε την βούληση της κυβέρνησης για πάταξη φαινομένων διαφθοράς και για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών στον τομέα αυτό.

Eξερχόμενος του ανωτάτου δικαστηρίου ο υπουργός δήλωσε:

«Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της Δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως. Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την  πειθαρχική διαδικασία. Κατόπιν τούτου γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία για τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θεωρώ ότι πρέπει να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα. Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της Δικαιοσύνης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT