Αρειος Πάγος: Δεν δόθηκε εντολή για έρευνα κατά του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Αρειος Πάγος: Δεν δόθηκε εντολή για έρευνα κατά του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν δόθηκε εντολή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διενέργεια έρευνας σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, όπως διαβεβαιώνουν πηγές της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου.

Το θέμα προέκυψε μετά από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πειθαρχική έρευνα σε βάρος του κ. Ζαγοραίου σχετικά με χειρισμούς της Εισαγγελίας σε ποινική υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί δίωξη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη σύμφωνα με πληροφορίες δεν έδωσε τέτοια εντολή και ως εκ τούτου το θέμα έλαβε διαστάσεις καθώς ο αρμόδιος για τον πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να ενήργησε άνευ εντολής.

Η υπόθεση απασχόλησε και τη συνάντηση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο οποίος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου δήλωσε σχετικά ότι "επισκέφθηκα την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησε ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως. Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα  μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την  πειθαρχική διαδικασία. Κατόπιν τούτου γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα. Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της δικαιοσύνης".

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή