Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκ. ευρώ έως το τέλος του μήνα

Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκ. ευρώ έως το τέλος του μήνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κονδύλια συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ θα πιστώσει το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος του μήνα, προς τους δήμους και τις περιφέρειες για επιδόματα, κοινωνικά προγράμματα και έργα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον πρόεδρο και τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τακτική επιχορήγηση δήμων και περιφερειών, προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας, κτλ), το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το διατροφικό επίδομα και την κάλυψη μεγάλου μέρους εκκρεμοτήτων του υπουργείου προς την αυτοδιοίκηση, όπως παρακρατηθέντες πόροι – καθώς και για έργα κι επενδυτικές δραστηριότητες δήμων.

Στην διάρκεια της σύσκεψης, έγινε γνωστό ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, εκπροσώπων της ΠΕΔΑ και της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκης Θεοτοκάτου, για ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Καψάλης και Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT