Αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ

Αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΝΟ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, εξέτασε σε συνεδρίασή της το μεσημέρι της Παρασκευής η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών της, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Από αύριο, μετά τη λήξη της απεργίας, τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιούνται κανονικά. Σημειώνεται, ότι η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει, ήδη, τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 12 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Δρίτσας χαρακτήρισε δίκαια των αιτήματα των απεργών, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την ΠΝΟ. Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται ότι «οι τελικές λύσεις είναι όντως δύσκολες», τονίζεται ότι «καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί» και επισημαίνεται: «Αντίθετα, ήδη, υπάρχουν εξελίξεις και βελτιώσεις θετικές και η προσπάθεια συνεχίζεται».

Οι ναυτικοί ζητούν να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ αλλά και να μην προχωρήσει η μείωση των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας κατά 10%, κάτι που έχει ήδη εφαρμοσθεί στις γραμμές της Αδριατικής.

Πάντως, από την απεργία των ναυτικών έχουν ήδη δημιουργηθεί προβλήματα στις εμπορευματικές μεταφορές, καθώς περισσότερα από 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν μπορούν να προσεγγίζουν τον τερματικό σταθμό του Πειραιά, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στον χώρο της κρουαζιέρας.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Μυτιλήνη Χίο Σάμο και Κω αναμένοντας τα πλοία της γραμμής, προκειμένου να μεταβούν στον Πειραιά.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι τομεάρχες Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Ναυτιλίας και Αιγαίου Λ.Αυγενάκης και Ν.Μηταράκης, αντίστοιχα επιρρίπτουν ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό Θ.Δρίτσα για την απεργία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή