Ξυλοδαρμός σπουδαστή κολεγίου στο συλλαλητήριο

Ξυλοδαρμός σπουδαστή κολεγίου στο συλλαλητήριο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ξυλοδαρμό σπουδαστή ιδιωτικού κολεγίου από διαδηλωτή ολοκληρώθηκε το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το συλλαλητήριο είχε προαναγγελθεί από το Συντονιστικό των μαθητών και σε αυτό επρόκειτο να συμμετάσχουν φοιτητές. Μάλιστα, φοιτητικές παρατάξεις της Αριστεράς είχαν ήδη από την Τετάρτη προαναγγείλει τη συμμετοχή τους.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 12.00 από τα Προπύλαια και αφού οι διαδηλωτές έφθασαν μέσω της οδού Σταδίου στη Βουλή, κατηφόρισαν προς την οδό Πανεπιστημίου. Επί της οδού έχει την έδρα του ιδιωτικό κολέγιο, έξω από το οποίο εκείνη την ώρα υπήρχαν σπουδαστές του. Σύμφωνα με στελέχη του κολεγίου, ένας σπουδαστής και ένας διαδηλωτής «πιάστηκαν στα χέρια». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μικρή ομάδα διαδηλωτών χλεύασε τον σπουδαστή, με αποτέλεσμα αυτός να αντιδράσει και έτσι ξεκίνησε καβγάς. Στον χώρο έσπευσε αστυνομική δύναμη, ενώ ο σπουδαστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Η συμμετοχή, πάντως, στο συλλαλητήριο ήταν μέτρια, έστω κι αν κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι «έκλεισαν» τις σχολές τους για να διευκολύνουν τους φοιτητές να συμμετάσχουν χωρίς απόφαση συνέλευσης φοιτητών και χωρίς ενημέρωση των φοιτητών. Ετσι, οι φοιτητές που πήγαν χθες το πρωί στη Φιλοσοφική τη βρήκαν κλειστή, με βάση απόφαση των διοικητικών οργάνων των συλλόγων φοιτητών. Στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) ο σύλλογος ζήτησε να σταματήσουν τα μαθήματα στις 11 π.μ. ώστε να συμμετάσχουν οι φοιτητές στο συλλαλητήριο.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών επίσης, ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος επαφών της ομάδας πέντε εξωτερικών αξιολογητών, όπως ενημέρωσε η πρυτανεία του ιδρύματος. Οι αξιολογητές είδαν και την καλή και την ανάποδη πλευρά του ιδρύματος. Δηλαδή και τους φοιτητές και τους καθηγητές που εργάζονται με μεράκι και, πολλές φορές, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης, αλλά και εκείνους τους λίγους φοιτητές που αντιδρούν στην αξιολόγηση. Ενδεικτικά, στη ΣΘΕ ένας εκ των πέντε αξιολογητών κατέληξε «λαγός» ώστε οι υπόλοιποι 4 να προχωρήσουν το έργο τους. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές της σχολής είχαν προβλέψει η συζήτησή τους με τους 5 να γίνει σε αίθουσα με πολλές εισόδους, ώστε να παρακαμφθούν οι αριστεροί φοιτητές που περίμεναν τους αξιολογητές για να τους αποτρέψουν να εισέλθουν στη σχολή.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Τμημάτων της ΣΘΕ, «η προγραμματισμένη συνάντηση των αξιολογητών με τις διοικήσεις των Τμημάτων δεν ολοκληρώθηκε κανονικά, αλλά διακόπηκε όταν ομάδα φοιτητών εισέβαλε με ανοίκειο τρόπο στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η σύσκεψη. Οι φοιτητές δεν επέτρεψαν την απρόσκοπτη αποχώρηση όσων συμμετείχαν σε αυτήν, με αποτέλεσμα μερικοί από τους συμμετέχοντες να αναχωρήσουν φυγαδευόμενοι μέσα από το Μουσείο Παλαιοντολογίας. Επιπλέον, ομάδα φοιτητών παρεμπόδισε την ελεύθερη περιήγηση στους χώρους της Σχολής μέλους της ομάδας των αξιολογητών, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος». Ο συγκεκριμένος αξιολογητής έκανε βόλτες στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης με την πρόθεση να «απασχολεί» τους αντιδρώντες φοιτητές, ώστε οι υπόλοιποι 4 αξιολογητές να βρουν την ευκαιρία να προχωρήσουν το έργο τους.

«Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές είναι πλήρως ασύμβατες με κάθε έννοια ακαδημαïκότητας, δεν τιμούν το πανεπιστήμιό μας και το δυσφημούν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θεωρούμε τις ενέργειες αυτές απαράδεκτες και καταδικαστέες» προσθέτουν οι πρόεδροι της ΣΘΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή