Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω

Μάγδα Φύσσα: Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξήχθη στον απόηχο του ξυλοδαρμού του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος αποδίδεται σε μέλη της Χ.Α., καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα ξέσπασε για άλλη μια φορά κατά του Γιώργου Ρουπακιά που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού της.

Η Μάγδα Φύσσα, που παρακολουθεί στωικά από την πρώτη ημέρα την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, αντικρίζοντας χθες στο εδώλιο τον δράστη της δολοφονίας του παιδιού της, κινήθηκε εναντίον του πετώντας του ένα μπουκαλάκι νερό, ενώ του εξαπέλυσε φραστική επίθεση. «Δεν θα φύγω από αυτήν τη ζωή, αν δεν τον κρεμάσω, το απόβρασμα της κοινωνίας», αναφώνησε, ενώ ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν αντέδρασε στους προπηλακισμούς και στις ύβρεις.

Η ένταση συνεχίστηκε, όταν συνήγορος υπεράσπισης, στρεφόμενος στους παριστάμενους αστυνομικούς, είπε «μαζέψτε την, επιτέλους».

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, που διεξάγεται με ρυθμούς ανάλογους των δυνατοτήτων που παρέχει η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, περιστρέφεται γύρω από την έρευνα της στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με τους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέτουν όσα είδαν και όσα έζησαν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, ωστόσο, το θέμα Κουμουτσάκου και ο άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή μονοπώλησε τις αντιδράσεις και τις επισημάνσεις συνηγόρων που εκπροσωπούν στη δίκη τα θύματα ως πολιτική αγωγή.

Οι συνήγοροι μίλησαν για θρασύτητα με την οποία, όπως τόνισαν, δρούσε και δρα μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, αναφερόμενοι στην επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου αλλά και του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, συνδέοντας διαχρονικά τη δράση του σκληρού πυρήνα της Χ.Α. με επιθέσεις και έκνομες ενέργειες.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρέτζη, ο οποίος συνέλαβε και τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, οι συνήγοροι επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι ο μάρτυρας ζήτησε την προστασία του δικαστηρίου, επικαλούμενος απειλές κατά του ιδίου και της οικογένειάς του λίγες ημέρες πριν καταθέσει στη δίκη. Από την πλευρά των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, αντίθετα, υποστηρίχθηκε ότι ο εν λόγω μάρτυρας δεν προσέφερε νέα στοιχεία ούτε έδωσε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Διακοπή της δίκης

Πριν η δίκη διακοπεί για την ερχόμενη Τρίτη, στο δικαστήριο κατέθεσε καταστηματάρχης της περιοχής, λέγοντας μεταξύ άλλων «ότι πρώτα έψαξαν για την υπόθεση οι δημοσιογράφοι και μετά οι αστυνομικοί».

Η Αναστασία Δαμίγου, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, επέμενε στην κατάθεσή της στην άποψη ότι η αστυνομία δεν κινήθηκε έγκαιρα, χωρίς ωστόσο να καταθέσει κάτι συγκεκριμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή