Στα άκρα η σύγκρουση των φαρμακοποιών

Στα άκρα η σύγκρουση των φαρμακοποιών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται η σύγκρουση φαρμακευτικών συλλόγων και φαρμακείων που έχουν επιλέξει το διευρυμένο ωράριο, με αφορμή την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα φαρμακεία. Η διαμάχη των δύο πλευρών λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση διαγραφής του ΦΑΝΙΕ (Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος) που εκπροσωπεί φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο. Ο ΠΦΣ καταγγέλλει το ΦΑΝΙΕ ότι επιχειρεί διασπαστικά να υποκαταστήσει τον θεσμικό ρόλο του Συλλόγου κατά παράβαση διατάξεων του νόμου 3601/28.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «έχουμε καθήκον να καταγγείλουμε όλους αυτούς που υπονομεύουν τη λειτουργία του φαρμακείου της γειτονιάς και υπαγόρευσαν την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου Υγείας (σ.σ. για το ιδιοκτησιακό)». Και συνέχισε: «Το εν λόγω σωματείο, λαλίστατο σε κάθε άλλη περίπτωση, απέδειξε την ενοχή του σιωπώντας ηχηρά στην πρόσφατη κινητοποίηση που αφορούσε το μέλλον των φαρμακείων. Η στάση του είναι διασπαστική και διχαστική». Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του ΦΑΝΙΕ Μαίρη Λυβίζου είχε χαρακτηρίσει ως μη λογική την αλλαγή του ιδιοκτησιακού, καταγγέλλοντας συμφέροντα, ενώ παράλληλα είχε κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τη στρατηγική του ΠΦΣ να απευθυνθεί σε ευρωπαϊκά όργανα για το θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή