Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Απόλυτος παραλογισμός τα κλειστά καταστήματα την ημέρα του Μαραθωνίου

Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Απόλυτος παραλογισμός τα κλειστά καταστήματα την ημέρα του Μαραθωνίου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απόλυτο παραλογισμό» χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, το γεγονός ότι μια τόσο σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου της Αθήνας, τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι κλειστά. Οπως έγραψε χαρακτηριστικά στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Απόλυτος παραλογισμός; 33ος Μαραθώνιος, 43.000 συμμετοχές, 6.500 ξένοι – καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας κλειστά!» και συμπληρώνει «Πώς θα πείσουμε, ότι με τέτοια νοοτροπία, η χώρα μας πραγματικά θέλει την ανάπτυξη;»

Το γεγονός αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πέρα από τον αριθμό – ρεκόρ συμμετοχών, (στη φετινή 33η διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή μαζί με τα παράλληλα αγωνίσματα συνολικά 43.000 αθλητές και αθλούμενοι), την παρουσία των ξένων που βρίσκονται στην ελληνική πρωτεύουσα. Φέτος, αναμένεται να πάρουν μέρος στη διοργάνωση περισσότεροι από 6.000 ξένοι δρομείς από 100 χώρες, γεγονός που αποτελεί σημαντική οικονομική τονωτική ένεση για τον τουρισμό της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι επισκέπτες – αθλητές του Μαραθωνίου κάθε χρόνο αφήνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η διοργάνωση αποτελεί και μια μεγάλη αθλητική γιορτή. Στην αυθεντική διαδρομή, φέτος, θα βρεθούν 25 μουσικές μπάντες, dj κ.λπ., οι οποίοι θα ενισχύσουν το ηθικό των δρομέων και θα σκορπίσουν κέφι στους θεατές. Σπουδαία θα είναι και η συμμετοχή των εθελοντών. Περισσότεροι από 2.500 άνδρες και γυναίκες θα βοηθήσουν τις προσπάθειες αθλητών και αθλουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή