Δυσεύρετες οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας

Δυσεύρετες οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παίρνουν τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο παραπόνων (1595), που λειτουργεί όλο το 24ωρο, καλεί ο Δήμος Αθηναίων όσους δεν βρίσκουν κάρτες για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Καφετζόπουλος τονίζει ότι μέσα στον επόμενο χρόνο το σύστημα θα γίνει ηλεκτρονικό, ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες να χρησιμοποιούν την ελεγχόμενη στάθμευση όποια στιγμή τη χρειάζονται. Πρόκειται για τη δυνατότητα να λειτουργεί το σύστημα μέσω smart phone ή χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας.

Παρά την επανενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας εδώ και τρεις εβδομάδες, σε πολλές περιοχές του κέντρου τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα εμποδίζουν σημαντικά την κυκλοφορία, ενώ οι πεζόδρομοι λειτουργούν ως πάρκινγκ. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Αθηναίων, υπολογίζεται ότι υπάρχουν καθημερινά περίπου 10.000 ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ σε οργανωμένους χώρους, που βέβαια δεν προτιμώνται λόγω κόστους. Ο σύλλογος ιδιοκτητών στεγασμένων χώρων στάθμευσης έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στον Δήμο Αθηναίων, καθώς η έλλειψη αστυνόμευσης ουσιαστικά υπονομεύει και τη λειτουργία των χώρων στάθμευση που λειτουργούν με αντίτιμο.

Περισσότερες κλήσεις

Πηγές του Δήμου Αθηναίων αναφέρουν ωστόσο ότι τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κλήσεων έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, γεγονός που από τη μία καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και από την άλλη δημιουργεί αισιοδοξία για τη βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών που εγκαταλείπουν τα οχήματά τους οπουδήποτε. «Σύντομα θα γίνει ορατή η διαφορά κυρίως στους πεζόδρομους, αλλά περνάει λίγος καιρός έως ότου οι πολίτες συνειδητοποιήσουν ότι κάτι άλλαξε», έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Στο 1595 (τηλεφωνικό κέντρο για καταγγελίες, παράπονα και ερωτήσεις) οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν προκειμένου να ενημερωθούν για το κοντινότερο σημείο πώλησης κάρτας ελεγχόμενης στάθμευσης. Συνολικά υπολογίζεται ότι υπάρχουν 200 σημεία πώλησης, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Καφετζόπουλος, τα σημεία θα αυξηθούν εφόσον υπάρχει κίνητρο. «Εφόσον υπάρχει έλεγχος, θα υπάρχει και ζήτηση για κάρτες από τους πολίτες οπότε και θα αυξηθούν τα σημεία πώλησης» τονίζει.

Συμπληρώνει ότι από την πλευρά του δήμου θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πληροφόρηση προς τους πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή