Συνελήφθη Γεωργιανός για το φονικό στην Υδρα

Συνελήφθη Γεωργιανός για το φονικό στην Υδρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Τρίτη 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος φέρεται επικεφαλής της σπείρας που τον περασμένο Αύγουστο λήστεψε και δολοφόνησε τον 67χρονο εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, μέσα στο σπίτι του στην Υδρα. Εντοπίστηκε στην Καλλιθέα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Σε διαμέρισμα – κρησφύγετο που είχε νοικιάσει χρησιμοποιώντας στοιχεία ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας, βρέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για ληστεία και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών. Αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό την 8η Ιουλίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα πριν από τη δολοφονία του άτυχου εστιάτορα τη 16η Αυγούστου στην Υδρα. Για τον εντοπισμό του, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής είχε συγκροτήσει ειδικές ομάδες που διεξήγαγαν έρευνες στην Αττική σε αναζήτησή του.

Η εμπλοκή του 39χρονου στην υπόθεση φέρεται να στοιχειοθετείται από κηλίδα αίματός του που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος καθώς και από οπτικό υλικό που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο συλληφθείς αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες. Οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη της συζύγου του που φέρεται να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Συνολικά, εννέα άτομα συμμετείχαν στη δολοφονία, ξημέρωμα Κυριακής, του 67χρονου Μανώλη Οικονόμου, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Το Γειτονικό» στην Υδρα.

Πρόκειται για υπηκόους Γεωργίας, οι οποίοι παρίσταναν τους τουρίστες και είχαν ταξιδέψει στην Υδρα με σκοπό να ληστέψουν τον γνωστό εστιάτορα και τη σύζυγό του. Επτά από τους δράστες, όλοι σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες, ηλικίας 29 έως 36 ετών, συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν με θαλάσσιο ταξί από το νησί λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του 69χρονου. Αντίθετα, ο 39χρονος Γεωργιανός και η σύζυγός του είχαν προλάβει να διαφύγουν, επίσης με θαλάσσιο ταξί, και προορισμό τη Βάρκιζα. Μαζί τους είχαν βαλίτσα με τη λεία της ληστείας, ποσό ύψους περίπου 47.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή