Ανωμοτί κατάθεση δύο ατόμων για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Ανωμοτί κατάθεση δύο ατόμων για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανωμοτί κατάθεση για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου έδωσαν την Τετάρτη, ένας άνδρας 27 ετών και μια κοπέλα που κατηγορούνται ότι είναι μεταξύ των δραστών που επιτέθηκαν στον Γιώργο Κουμουτσάκο την περασμένη Πέμπτη.

Πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από τις φωτογραφίες και το βίντεο, στο οποίο φαινόταν να χτυπά τον κ. Κουμουτσάκο.

Ερώτηση 30 «γαλάζιων» βουλευτών

Παράλληλα, ερώτηση με την οποία καλούν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να απαντήσει πού αποδίδεται η «πρωτοφανής αναποτελεσματικότητα» στην υπόθεση, κατέθεσαν στη Βουλή 30 βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι η επίθεση εναντίον του βουλευτή έγινε έξω από το Κοινοβούλιο και παρουσία αστυνομικής δύναμης, για να τονίσουν ότι προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών δραστών (αφού τις εικόνες είδε όλη η Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ) καθώς και η αμηχανία με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει αυτό το σοβαρό γεγονός.

Ακόμη, αναφέρουν ότι ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δημοσίως, έχει προαναγγείλει συλλήψεις, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. «Οταν η Πολιτεία είναι αναποτελεσματική ακόμη και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του», υπογραμμίζουν.

Θέτουν μάλιστα προς τον αρμόδιο υπουργό το ερώτημα εάν θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στον χώρο του συμβάντος και επίσης με ποιο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει «ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή