Επίσημη πρώτη της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. υπό τον Μ. Κωσταράκο

Επίσημη πρώτη της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. υπό τον Μ. Κωσταράκο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., την προεδρία της οποίας έχει αναλάβει ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος. Ο Μ. Κωσταράκος είχε εκλεγεί στη θέση αυτή πριν από ένα χρόνο και η θητεία του θα είναι τριετής.

Η EUMC αποτελεί το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο εντός του Συμβουλίου της ΕΕ και αποτελείται από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των κρατών – μελών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους στρατιωτικούς αντιπροσώπους τους. Ο πρόεδρός της παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όταν απαιτείται λήψη αποφάσεων επί θεμάτων στρατιωτικής υφής. Παράλληλα, είναι ο σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας.

Κύρια αποστολή της EUMC είναι να παρέχει στρατιωτικές γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις επί στρατιωτικών θεμάτων στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας.

Ο κ. Κωσταράκος αντικατέστησε τον Γάλλο στρατηγό, Πατρίκ ντε Ρουσιέ. που υπηρέτησε σε αυτό το αξίωμα από το 2012 έως το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή