Καλούνται να καταθέσουν για Κουμουτσάκο

Καλούνται να καταθέσουν για Κουμουτσάκο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου μετέβησαν χθες στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να παραλάβουν κλητεύσεις για ανωμοτί κατάθεση. Κατά πληροφορίες, δεν αρνήθηκαν την παρουσία τους στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την περασμένη Πέμπτη, όμως δεν αποσαφηνίστηκε εάν παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στην επίθεση. Πρόκειται για τον 23χρονο που στα βίντεο της επίθεσης εμφανίζεται να γρονθοκοπεί πισώπλατα τον βουλευτή, ενώ δίπλα του στέκεται ο βασικός δράστης της επίθεσης με τη μαύρη αθλητική ζακέτα και το γκρι τζόκεϊ. Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι ο 23χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Ο νεαρός εντοπίστηκε ξημερώματα Τετάρτης στη Δάφνη, προσήχθη στη ΓΑΔΑ και παρέλαβε την κλήτευση για ανωμοτί κατάθεση. Χθες αστυνομικοί εντόπισαν και την 22χρονη που στο βίντεο της επίθεσης εμφανίζεται να σκίζει το σακάκι του κ. Κουμουτσάκου. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο στη Λεωφ. Αλεξάνδρας και παρέλαβε την κλήτευση για κατάθεση.

Η 22χρονη, τον Μάιο του 2012, είχε προσαχθεί από την πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της Χ.Α. Αντίθετα, άφαντος παραμένει ο βασικός πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ο 24χρονος που κατάφερε δύο χτυπήματα στο πρόσωπο του βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για υποστηρικτή της Χ.Α., ο οποίος το 2011 είχε συλληφθεί στο Μοσχάτο για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού και για αρπαγή 100 ευρώ. Δεν έχει βρεθεί για να παραλάβει την κλήτευσή του για ανωμοτί κατάθεση. Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ταυτοποίησε έναν ακόμα δράστη του ξυλοδαρμού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε ηλικία δράστη της επίθεσης. Σχετική επερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν χθες 30 βουλευτές της Ν.Δ. «Εχουν περάσει 5 ημέρες από την ημέρα της επίθεσης που δέχτηκε ο βουλευτής Γ. Κουμουτσάκος. Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωτη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ δραστών», αναφέρουν οι βουλευτές και ρωτούν τον υπουργό «πού αποδίδει την πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, κυρίως όσον αφορά τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή