«Αποστολή» στήριξης μαθητών πολύτεκνων οικογενειών

«Αποστολή» στήριξης μαθητών πολύτεκνων οικογενειών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη θα δοθούν σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τους Δήμους, ανακοίνωσε ο  κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής της «Αποστολής», του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο  δημοτικά σχολεία στα χωριά Κατσικάς και Πεδινή, και παρέδωσαν τσάντες με σχολικά είδη. Στο νομό Ιωαννίνων διατέθηκαν συνολικά 2.000 τσάντες με σχολικό υλικό.

Ο κ. Δήμτσας ανέφερε ότι «για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την “Αποστολή” προτεραιότητα είναι  η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών. Τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προστασίας και φροντίδας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου», ενώ ο κ. Μάξιμος τόνισε ότι «τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου και ένας λαός που δεν προσέχει το μέλλον του δεν έχει ελπίδα».

Παράλληλα,  η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» διαθέτουν κάθε μήνα 3.000 δέματα μέσω των σχολείων σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Αττική, λειτουργεί κοινωνικά φροντιστήρια και Κέντρο Φροντίδας Παιδιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή