Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Απεργούν την Κυριακή οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Κυριακή οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω της 24ωρης απεργίας,στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες φορές που πραγματοποιείται απεργία την Κυριακή και παρά το γεγονός ότι η γενική συνέλευση των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, η κινητοποίηση αφορά όλη την ημέρα.

Το σωματείο των εργαζομένων (Σωματείο Κίνησης της ΣΤΑΣΥ) καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει νέες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων, γεγονός που «συνδυάζεται και από τις ανισότητες που έχει προκαλέσει η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος». Την ίδια στιγμή διαμαρτύρονται για τη διοίκηση της εταιρείας η οποία εφαρμόζει «καταστροφική πολιτική» καθώς «διορίστηκε από πολιτικές ηγεσίες που υπηρετούσαν ιδεολογικές κατευθύνσεις που εδώ και μήνες έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό» όπως επισημαίνουν.

Σημειώνεται ότι στο τιμόνι της ΣΤΑΣΥ παραμένει η διοίκηση που είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς από τον περασμένο Ιανουάριο ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης δεν έχει προχωρήσει στην αντικατάστασή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή