ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δίκη παραπέμπονται 28 άτομα για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»

ksirosxristodoulos

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός, και η Αγγελική Σπυροπούλου, για την αποκαλούμενη υπόθεση «Γοργοπόταμος».

Με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας παραπέμπει τους κατηγορούμενους σε δίκη για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση.  Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι: Χριστόδουλος Ξηρός, Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αρχές θεωρούν πως μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν καταλήξει στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την αποφυλάκιση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, Αθηνά, και η σύντροφος του ενός, οι οποίες είχαν συλληφθεί  με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε  Αγγελική Σπυροπούλου προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις αρχές.