Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει την Πέμπτη ο Πανούσης

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει την Πέμπτη ο Πανούσης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα που έχει αναλάβει με εντολή της Εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού, ξεκινά η έρευνα για όσα ο κ. Πανούσης έχει καταγγείλει για απειλές σε βάρος της ζωής του και για επαφές και διασυνδέσεις πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα.

Ο πρώην υπουργός οι καταγγελίες του οποίου προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις έχει κληθεί σε κατάθεση την Πέμπτη το μεσημέρι προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε όσα κατήγγειλε και να διευκρινίσει κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης που κυριάρχησε στην επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Πανούσης αύριο Τετάρτη και μία ημέρα πριν περάσει το κατώφλι του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, που λόγω μείζονος σπουδαιότητας της υπόθεσης, ανέλαβε την έρευνα με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, θα καταθέσει και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι καταγγελίες του που συνοδεύτηκαν με καταθέσεις απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών από παρακολουθήσεις υπόπτων για τρομοκρατία από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του αντεισαγγελέα εφετών ο οποίος επίσης – σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελέως του ΑΠ- θα εξετάσει και τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο κ. Πανούσης το 2009 με βόμβα στο γραφείο του αλλά και το 2010 όταν του επιτέθηκαν μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου άτομα που δραστηριοποιούνται στον λεγόμενο αντεξουσιαστικό χώρο.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επίσης διερευνά και την αναφορά (μηνυτήρια) που κατέθεσαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη κ. κ. Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας για τη γνησιότητα των εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας (διάλογοι με υποδίκους για τρομοκρατία και καταδίκους για οργανωμένο έγκλημα με πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και τον εντοπισμό των υπευθύνων αυτών των διαρροών.

Μετά την κατάθεση Πανούση που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου θα δρομολογήσει τις επόμενες ενέργειές του για διερεύνηση σε βάθος της όλης υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή