Προσφυγή Π.Φ.Σ. στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Προσφυγή Π.Φ.Σ. στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου προσέφυγε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που συνεχίζει τη μάχη κατά του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Στην σχετική αναφορά που συνέταξαν από με τη συνεργασία του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, οι έλληνες φαρμακοποιοί αιτούνται τη ρητή καταδίκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι, όπως αναφέρουν, με έμμεσο τρόπο, κατά παράβαση του θεσμικού της ρόλου επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση της υιοθέτηση νόμου που παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα κοινοτικών οδηγιών καθώς και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ της ιδιοκτησίας φαρμακείων αποκλειστικά από φαρμακοποιούς.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει από την ελληνική κυβένρηση την κατάργηση της πρόσφατης υπουργικής απόφασης που ορίζει ότι ιδιώτης μη φαρμακοποιός μπορεί να έχει πλειοψηφικό μετοχικό κεφάλαιο σε φαρμακείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή