Διαμαρτυρίες για ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Διαμαρτυρίες για ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kείμενο διαμαρτυρίας από καθηγητές και ερευνητές ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού στάλθηκε στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη.

Στο κείμενο οι επιστήμονες διαμαρτύρονται για τη διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς των εκτιμήσεων για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών. Επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας είναι ο καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Νίκος Μαραντζίδης.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες –έως χθες είχαν υπογράψει 58– αναφέρουν ότι «με έκπληξη και ανησυχία πληροφορηθήκαμε την εντολή του πρύτανη να διεξαχθεί ΕΔΕ, ως απάντηση στις καταγγελίες του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, υπουργού Π. Καμμένου. Η ΕΔΕ για θέματα που αφορούν την ουσία του ερευνητικού έργου, όπως την επιλογή της μεθοδολογίας για τη μέτρηση της πολιτικής και εκλογικής συμπεριφοράς, είναι εντελώς ακατάλληλη διαδικασία που προσβάλλει την ελευθερία της ακαδημαϊκής έκφρασης και αφήνει αιχμές όσον αφορά την αμεροληψία και την ακεραιότητα των επιστημόνων, καθώς και τα κίνητρα των μεθοδολογικών τους επιλογών. Μία ακαδημαϊκή έρευνα καταρρίπτεται μόνο από μία άλλη ακαδημαϊκή έρευνα». Ο κατάλογος των υπογραφών παραμένει ανοιχτός (συγκέντρωση υπογραφών γίνεται στο [email protected]).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή