Εκδοση Ελληνα μουσουλμάνου

Εκδοση Ελληνα μουσουλμάνου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά, υβριστής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποστηρικτής του «Ισλαμικού Κράτους» είναι, σύμφωνα με Τούρκους και Ελληνες αξιωματούχους, ο 40χρονος Ελληνας μουσουλμάνος από την Κομοτηνή ο οποίος συνελήφθη από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Θεωρήθηκε ύποπτος για επαφές με δίκτυα τζιχαντιστών και ακινητοποιήθηκε ενώ επιχειρούσε να φθάσει στη Συρία. Χθες το μεσημέρι έγινε η έκδοσή του στον μεθοριακό σταθμό Κήπων Εβρου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών στην Αλεξανδρούπολη όπου μέχρι αργά χθες κρατούνταν και ανακρινόταν.

Από την έρευνα των Τούρκων προέκυψε τακτική παρουσία του 40χρονου στην Προύσα της Τουρκίας, όπου σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είχε εργαστεί, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι διατηρούσε κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη στη Θράκη.

Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας προσήγαγαν τον 40χρονο και κίνησαν διαδικασίες απέλασης – επιστροφής του στην Ελλάδα. Επιπλέον, του αφαίρεσαν άδεια παραμονής στην Τουρκία, την οποία διαθέτουν, κατόπιν αιτήματός τους, Ελληνες μουσουλμάνοι που επισκέπτονται και διαμένουν στη γείτονα χώρα.

Ο 40χρονος φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό στο Facebook, χρησιμοποιώντας για ψευδώνυμο ένα αραβικό όνομα. Στο προφίλ του εξυμνούσε τη δράση των τζιχαντιστών με συνέπεια να βρεθεί γρήγορα στο στόχαστρο των τουρκικών και ελληνικών αρχών.

Ο εκδοθείς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μικρό χωριό Ακαρπο Ξάνθης, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του νομού, πολύ κοντά στην επαρχιακή οδό Ξάνθης-Κομοτηνής. Ο πατέρας του πουλάει αντίγραφα του Κορανίου στις λαϊκές αγορές της περιοχής, ενώ έχει τρεις αδελφές που είναι παντρεμένες στη Θράκη.

Σημειώνεται ότι για ακόμα έναν Ελληνα υπήκοο, 27 ετών, είχαν προκύψει τον περασμένο Ιούλιο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχε ταξιδέψει στη Συρία προκειμένου να ενταχθεί στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους». Ο 27χρονος, με πατέρα Ελληνα και μητέρα Σύρια, πήρε την ελληνική υπηκοότητα το 2001 και, σύμφωνα με μια εκδοχή, αναχώρησε για τη Συρία μετά τον θάνατο του αδελφού του, που επίσης πολέμησε στο πλευρό του «Ισλαμικού Κράτους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή