Βραβεύθηκαν επτά ΜΚΟ για τον εθελοντισμό από τις «Νησίδες Ποιότητας»

Βραβεύθηκαν επτά ΜΚΟ για τον εθελοντισμό από τις «Νησίδες Ποιότητας»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βραδιά ανάδειξης του εθελοντισμού, που όχι μόνο προσφέρει, αλλά και καινοτομεί δημιουργικά ανοίγοντας νέους δρόμους για την ελληνική κοινωνία, εξελίχθηκε η χθεσινή τελετή απονομής των βραβείων των «Νησίδων Ποιότητας» στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Για 16η χρονιά η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προχώρησαν στη βράβευση εθελοντικών ομάδων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους. Την επιλογή πραγματοποίησε Ελλανόδικη Επιτροπή, με πρόεδρο φέτος τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, πρόεδρο Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., πρώην πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της Κίνησης Πολιτών, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που έκανε την απονομή των βραβείων. Στην εκδήλωση ο κ. Πικραμμένος υπογράμμισε τη σημασία του εθελοντισμού, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόνοιας τα τελευταία χρόνια, αλλά και για την προώθηση καινοτόμων αντιλήψεων που ανοίγουν τον δρόμο για την ανάδειξη της χώρας.

Συνολικά βραβεύτηκαν εφτά οργανώσεις: H Wise Greece, με έδρα την Αθήνα, προωθεί τα ελληνικά γεωργικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας τα κέρδη για την αγορά τροφίμων για άπορους. Η οργάνωση στηρίζεται από 100 παραγωγούς και έχει προσφέρει πάνω από 2 τόνους τροφίμων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Ορασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» (Αθήνα) συμβάλλει στην εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων με σοβαρά προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Λειτουργεί κέντρο ημέρας για άτομα από 6 έως 39 ετών και πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι για παιδιά μέχρι 6 ετών.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Αθήνα), το οποίο δημιούργησε το «Εργαστήριο Πολιτισμού» στην υποβαθμισμένη περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, με συμμετοχή 950 παιδιών 5-12 ετών διαφόρων εθνικοτήτων.

H Εστία «Αγιος Νικόλαος» (Γαλαξίδι) είναι η μοναδική κοινότητα στην Ελλάδα όπου 20 άτομα με ειδικές ανάγκες ζουν και εργάζονται μαζί με τους ανθρώπους που τους φροντίζουν.

Η ΜΚΟ «Μπορούμε» (Αθήνα) διανέμει 5.000 μερίδες φαγητού ημερησίως. Εχει μοιράσει ήδη πάνω από 3.000.000 μερίδες, με αύξηση 400% το 2014 σε σχέση με το 2013.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου έχει οργανώσει 76 καθαρισμούς βυθών και έχει ανελκύσει 2 τόνους τοξικού μολύβδου. Κινητοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου βοήθησαν στην ίδρυση του πρώτου κοινωνικού φαρμακείου στην Αθήνα και άλλων στη συνέχεια, ενώ προωθούν φάρμακα σε γηροκομεία, κέντρα κράτησης μεταναστών κ.α., καθώς και σε 20 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή