Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ για μακροχρόνια άνεργες γυναίκες

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ για μακροχρόνια άνεργες γυναίκες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oλοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου το «Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Συνεργασίας για τη Γυναικεία Απασχόληση – ΕΚΟ Αγίου Δημητρίου» που υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Παρέμβαση Αγίου Δημητρίου» και στο οποίο πήραν μέρος 70 μακροχρόνια άνεργες, μετανάστριες και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Στρατηγικός στόχος του έργου ήταν η κινητοποίηση, η κατάρτιση, η συμβουλευτική υποστήριξη και απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων γυναικών, που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν μετανάστριες και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών. Στο πλαίσιο του στόχου της Απασχόλησης, το 20% των συμμετεχουσών γυναικών των ομάδων στόχου, απασχολήθηκε σε τοπικές επιχειρήσεις με τη μορφή της εξαρτημένης απασχόλησης και της μαθητείας.

Η κατάρτιση των ωφελουμένων του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε ως εξής:

• Στελέχη υπηρεσιών φροντίδας υγείας (ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ) – 1.725 ανθρωποώρες κατάρτισης

• Στελέχη φροντίδας και φύλαξης παιδιών – 2.875 ανθρωποώρες κατάρτισης

• Τεχνικοί παρασκευής, διατήρησης και διανομής προϊόντων διατροφής – 2.875 ανθρωποώρες κατάρτισης

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 7.475 ανθρωποώρες θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης στις πιο πάνω ειδικότητες.

Όλες οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα πήραν μέρος σε προγραμματισμένες ατομικές – ομαδικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίχθηκαν στη διαδικασία αναζήτησης και επίτευξης συγκεκριμένων κοινωνικών και επαγγελματικών στόχων, στον προσδιορισμό, στην οργάνωση και αξιοποίηση των ατομικών τους δεξιοτήτων, στη δικτύωσή τους με την αγορά εργασίας κ.ά. Στο πλαίσιο των δράσεων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης πραγματοποιήθηκαν 974 ανθρωποώρες ομαδικής και ατομικής συμβουλευτικής.

Εξειδικευμένα στελέχη των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Κοινωνική Παρέμβαση Αγίου Δημητρίου» προσέγγισαν δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις και δικτύωσαν με αυτές μεγάλο μέρος των ωφελουμένων του προγράμματος, με σκοπό την επίτευξη Απασχόλησης. Στις δράσεις Κατάρτισης, Επαγγελματικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Εργασιακής Εμπειρίας και Απασχόλησης, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν τελικά 64 μακροχρόνια άνεργες, μετανάστριες και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Στο παραπάνω πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν 17 ενέργειες δημοσιότητας (Φυλλάδια, αφίσες, ανακοινώσεις, ημερίδες, workshops, διακρατικές συναντήσεις, ανακοινώσεις τύπου, ιστοσελίδα έργου κ.ά.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή