Σφοδρή κριτική Ν.Δ. κατά Αναγνωστοπούλου

Σφοδρή κριτική Ν.Δ. κατά Αναγνωστοπούλου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση έναρξης εθνικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις; Γι’ αυτό επικρίνει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Ν.Δ., ύστερα από τη χθεσινή δημοσιοποίηση από την «Κ» των σχεδίων της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου για επαναφορά της φοιτητικής ψήφου στις πρυτανικές εκλογές και της φοιτητικής συμμετοχής στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ.

«Στην πρόσφατη συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ με την κ. Αναγνωστοπούλου, η τελευταία δήλωσε ότι όλα τα ζητήματα παιδείας θα αποτελέσουν αντικείμενο εθνικού διαλόγου. Από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι υπάρχει ήδη έτοιμο ν/σ, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επομένων ημερών, και, όπως φαίνεται, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό αντιγραφή του διαβόητου νομοσχεδίου Μπαλτά. Με τις ρυθμίσεις του το πανεπιστήμιο επιστρέφει στα χέρια της κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παραγόντων που θα αποκτήσουν και πάλι ρόλο στην ανάδειξη των οργάνων του ιδρύματος και στη διοίκησή του. Η αντιμεταρρύθμιση που επιχειρείται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν πρέπει να προχωρήσει, εάν θέλουμε τα πανεπιστήμια να απελευθερωθούν από τα κομματικά δεσμά που μόνο κακό τους κάνουν», ανέφερε ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

Από την πλευρά της, η Δράση τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γαλουχήσει τη νεολαία του στα “ντου” και στις καταλήψεις. Και στη σημερινή του προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, κινδυνεύει να τη χάσει. Απέναντι σ’ αυτόν τον κίνδυνο επιστρέφουμε πλήρως στην κομματοκρατία στα πανεπιστήμια. Στη συμμετοχή των φοιτητών –διάβαζε “φοιτητοπατέρων”– στις πρυτανικές εκλογές και στα όργανα διοίκησης. Επιστρέφουμε δηλαδή στις υπόγειες συναλλαγές “φοιτητοπατέρων” με υποψήφιους πρυτάνεις, στο άρπαγμα καλπών, στην οχλοκρατία στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου και σε άλλες επιδόσεις χουλιγκανισμού», λέει η Δράση.

Σήμερα, πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ανακοινώσει την έναρξη εθνικού διαλόγου, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην Επιτροπή Διαλόγου Σοφών και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Η θεματολογία του διαλόγου θα αφορά και στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή