Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στα Χανιά έχοντας στην κατοχή του 15 πήλινους αμφορείς από τον 4ο αιώνα π.Χ.

Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στα Χανιά έχοντας στην κατοχή του 15 πήλινους αμφορείς από τον 4ο αιώνα π.Χ.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός αρχαιοκάπηλου προχώρησαν αστυνομικοί στα Χανιά, με τον συλληφθέντα  να αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων.

Η σύλληψη του άνδρα 67 ετών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Κανδάνου όταν αστυνομικοί με κλιμάκιο Αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δεκαπέντε πήλινοι αμφορείς, οι οποίοι χρονολογούνται περίπου κατά την κλασική περίοδο του 4ου αιώνα π.Χ. σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, προέκυψε ότι τα αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα, είχαν βρεθεί από τον 67χρονο σε προγενέστερο χρόνο και η αστυνομία εκτιμά ότι τα κατείχε με σκοπό τη διάθεση τους στην αγορά.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για την πραγματοποίηση πραγματογνωμοσύνης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή