Θεσσαλονίκη: Σε δίκη τρία άτομα για ανύπαρκτες εργασίες στο δίκτυο της ΕΥΑΘ

Θεσσαλονίκη: Σε δίκη τρία άτομα για ανύπαρκτες εργασίες στο δίκτυο της ΕΥΑΘ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έργα «φαντάσματα» στο δίκτυο της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΕΥΑΘ) προτείνει εισαγγελέας να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τρία άτομα.

Πρόκειται για πρώην διευθυντή του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, έναν μηχανικό της Εταιρίας και τον ανάδοχο των έργων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της απιστίας και της άμεσης συνέργειας στην απιστία, κατά περίπτωση, που τελέστηκαν το διάστημα από τον Ιούνιο του 2006 έως τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Η δε ζημιά που προκλήθηκε στην ΕΥΑΘ ανέρχεται σε 45.697 ευρώ.

Όπως περιγράφεται στην πρόταση που υπέβαλλε ο αντεισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η υπόθεση αφορά την εκτέλεση επιμέρους αφανών εργασιών σε διάφορα τοπικά σημεία της πόλης (στις περιοχές της Νεάπολης και του Ελευθερίου) που εντάχθηκαν και παραλήφθηκαν ως μη συμβατικές στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης βλαβών του δικτύου ύδρευσης ΤΠ 2006 (Α' Φάση).

Ο τότε διευθυντής του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ και ο επιβλέπων μηχανικός κατηγορούνται ότι κατόπιν κοινής απόφασης ενέκριναν τις εντολές εκτέλεσης των εργασιών, τις οποίες ανέθεσαν σε τεχνική εταιρία, συμφερόντων του τρίτου κατηγορούμενου.

Σύμφωνα -όμως- με την εισήγηση του εισαγγελέα, «οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο της ΕΥΑΘ ουδέποτε εκτελέστηκαν και οι αντίστοιχες εντολές εκτέλεσης που δόθηκαν και εγκρίθηκαν μόνο κατά το φαινόμενο, καταφανώς ήταν εικονικές».

Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που αποδίδονται στον καθένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τότε διευθυντής του δικτύου, απολογούμενος σε ανακριτή, φέρεται να απέδωσε ευθύνες στον προκάτοχό του, ενώ, ο συγκατηγορούμενός του μηχανικός φαίνεται ότι απολογήθηκε ότι οι εργασίες εκτελέστηκαν.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της πόλης. Για την παραπομπή των τριών παραπάνω ή όχι σε δίκη θα αποφανθεί με βούλευμα που θα εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή