«Πράσινο φως» στην αλλαγή του συστήματος προμηθειών υγείας

«Πράσινο φως» στην αλλαγή του συστήματος προμηθειών υγείας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για την αλλαγή του συστήματος προμηθειών υγείας έδωσε στο υπουργείο Υγείας το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής που συνεδρίασε υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Το Συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει στον σχεδιασμό και υλοποίηση των αλλαγών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης, είχε εξαγγείλει παρεμβάσεις στις προμήθειες των νοσοκομείων που αφορούν μεταξύ άλλων στην πλήρη καταγραφή και κωδικοποίηση των υλικών και αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, τον καθορισμό προδιαγραφών των υλικών τις οποίες εάν δε πληρούν οι προμηθεύτριες εταιρείες θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό, και στον καθορισμό εύρους τιμής για κάθε κατηγορία υλικών που αγοράζουν τα νοσοκομεία. Εκτιμάται ότι από τις παρεμβάσεις αυτές ενδέχεται να εξοικονομηθούν έως και το 25% των πόρων που δίνονται στις προμήθειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή