Yπ. Παιδείας: «Συνέντευξη με πλήρη διαφάνεια»

Yπ. Παιδείας: «Συνέντευξη με πλήρη διαφάνεια»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για επιστροφή της συνέντευξης –κριτήριο εύκολα χειραγωγήσιμο– στην επιλογή διευθυντών Εκπαίδευσης έδωσε χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η συνέντευξη καταργήθηκε με τον νόμο 4327/15 επί Τάσου Κουράκη, ο οποίος θεσμοθέτησε την ψήφο των εκπαιδευτικών στην επιλογή των στελεχών. Ο νυν υπουργός Νίκος Φίλης επαναφέρει τη συνέντευξη που ίσχυε επί Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η συνέντευξη θα διενεργείται με πλήρη διαφάνεια». Ωστόσο ο αντίλογος υποστηρίζει ότι η συνέντευξη «επιστρέφει» επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να εκλέξει ημετέρους σε θέσεις διευθυντών σχολείων. Τον Ιούνιο εξελέγησαν υποψήφιοι που έχουν οικοδομήσει τις σχέσεις τους με τους συναδέλφους τους, οι οποίοι δεν ψήφισαν με κομματικά κριτήρια, και το αποτέλεσμα του σχολικού «χάρτη» ήταν κατώτερο των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τώρα η συνέντευξη δεν θα δίνεται σε Κεντρικό Συμβούλιο, αλλά σε διορισμένα από τον περιφερειακό διευθυντή. Ηδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διόρισε περιφερειακούς κατά την πρώτη θητεία της.

Χθες επίσης το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς όχι μόνο δεν διέκοψε τη θητεία των επιλεγέντων επί υπουργίας Α. Διαμαντοπούλου το 2010 διευθυντών Εκπαίδευσης, αλλά την παρέτεινε μετά τη λήξη της στις 31 Ιουλίου 2015». Η παράταση δόθηκε για να ολοκληρωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι. Αλλιώς υπήρχε κίνδυνος «ατυχήματος» με πολλαπλάσιο πολιτικό κόστος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή