120 φωνές για τον Γ. Λούκο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι, τελικά, δύο οι σημαντικές ειδήσεις της χθεσινής ημέρας και αφορούν το ίδιο θέμα: τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας περί κακοδιαχείρισης εκ μέρους του Γιώργου Λούκου στο Ελληνικό Φεστιβάλ.

Χθες, λοιπόν, (κι ενώ στο μεταξύ ο Γ. Λούκος είχε δώσει εξηγήσεις) δόθηκε στον Τύπο ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Πολιτισμού, με 120 υπογραφές καλλιτεχνών που τάσσονται υπέρ της παρουσίας του Γιώργου Λούκου στο τιμόνι του Φεστιβάλ Αθηνών και χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα ως «συνειδητή προσπάθεια σπίλωσης του ήθους και της προσφοράς του Γ. Λούκου» (το πλήρες κείμενο της επιστολής και όλες οι υπογραφές στο www.kathimerini.gr).

Λίγο αργότερα, λάβαμε μια σύντομη αλλά περιεκτική απάντηση από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά «σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν το Ελληνικό Φεστιβάλ». Δηλώνει ότι «ουδέποτε αμφισβήτησε το καλλιτεχνικό έργο του Γ. Λούκου» και ότι «προσυπογράφει τις επισημάνσεις των υπογραφόντων καλλιτεχνών στην ανοιχτή επιστολή τους, όσον αφορά την καλλιτεχνική προσφορά του Γιώργου Λούκου». Ο υπουργός Πολιτισμού αναγνωρίζει μεν το έργο του Γιώργου Λούκου, κρατάει, όμως, αποστάσεις για τα ζητήματα του πορίσματος, το οποίο αναμένει, όπως σημειώνει. Ο Γιώργος Λούκος, όμως, όπως μας ενημερώνει το Φ.Α., έχει στείλει στο γραφείο του υπουργού επιστολή με αρ. πρωτοκόλλου 3009 και ημερομηνία 1/12/15, στην οποία τον ενημερώνει ότι προτίθεται να παραδώσει την έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου «προσωπικώς». Και επειδή βρίσκεται στο εξωτερικό, θα μπορούσε να τη διαβιβάσει «ιδιοχείρως την Πέμπτη 3/12/15» από στενό του συνεργάτη, «σε ώρα που εσείς θα υποδείξετε». Απάντηση δεν έφτασε ποτέ στο Φεστιβάλ. Εμμέσως πλην σαφώς, πάντως, στην επιστολή του υπουργού είναι διακριτή μια προσπάθεια ξεκαθαρίσματος διαφόρων «παρακέντρων» που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι υπάρχουν στην Μπουμπουλίνας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή