Βράβευση αποφοίτων ΑΕΙ με αναπηρία που κυνήγησαν το όνειρό τους

Βράβευση αποφοίτων ΑΕΙ με αναπηρία που κυνήγησαν το όνειρό τους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα δύο άνθρωποι με αναπηρίες ή σοβαρές που κατάφεραν να κυνηγήσουν το όνειρό τους να σπουδάσουν και να αποφοιτήσουν μέσα στο 2015 από τα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας και της Θράκης βραβεύτηκαν την Παρασκευή σε τελετή που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά βραβεύοντας τους αποφοίτους τόνισε ότι αυτοί αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη του ότι “η ανθρώπινη ψυχή είναι η μεγαλύτερη δύναμη από όλες, και σ' αυτήν μονάχα πρέπει, και έχει αξία, να επενδύουμε το μέλλον μας και την προσοχή μας”.

“Στην εποχή μας, που είναι για όλους μας πραγματικά δύσκολη, οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναπηρίας είναι αναγκασμένοι να κάνουν ακόμη μεγαλύτερο αγώνα από τους υπόλοιπους, για να καταφέρουν τους ακαδημαϊκούς και καθημερινούς στόχους τους. Το γεγονός όμως ότι καταφέρνουν να ξεπεράσουν με επιτυχία τα μεγαλύτερα εμπόδια, δεν μειώνει τη συλλογική και κοινωνική ευθύνη, για τη βοήθεια και την ενίσχυση του καθημερινού αγώνα τους, η οποία είναι νομίζω, αυτονόητη ανάγκη” πρόσθεσε η κ Κόλλια -Τσαρουχά τονίζοντας παράλληλα ότι η οικονομική κρίση και τα παγκόσμια γεγονότα δεν αποτελούν καμία δικαιολογία για ολιγωρία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή