«Πράσινο φως» για κάμερες μέσα σε συρμούς του μετρό

«Πράσινο φως» για κάμερες μέσα σε συρμούς του μετρό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άδεια για την εγκατάσταση καμερών στο εσωτερικό 17 συρμών 3ης  γενιάς του μετρό της Αθήνας που κινούνται στις γραμμές 2 και 3 για λόγους ασφαλείας έδωσε κατά πλειοψηφία 5-3 η Αρχη για την προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την υπ. Αριθμόν 104/2015 17-03-2015 απόφασή της. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από ερώτημα της Αττικό Μετρό και της  ΣΤΑΣΥ που ζητούσαν να επιτραπεί η επέκταση του  υπάρχοντος συστήματος βιντεοεπιτήρησης και εντός των συρμών του Μετρό της Αθήνας. Η Αρχή αν και κατά το παρελθόν (20130 είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα με το σκεπτικό ότι θα έπρεπε να αναζητηθούν άλλα μέτρα  – π.χ προσωπικό ασφαλείας στους συρμούς – ) αυτή τη φορά έδωσε την άδεια ουσιαστικά για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα επικαλείται έγγραφο του  Κέντρου Μελετών Ασφαλείας που αναφέρει: 

 – η ασφάλεια του συστήματος μεταφορών πρέπει να έχει δύο κύριους στόχους: την πρόληψη πιθανών ανθρώπινων θυμάτων και τη μείωση των ζημιών που θα προκληθούν από την βλάβη των εγκαταστάσεων και τη διακοπή των ζωτικών υπηρεσιών.

– τυχόν φυσικά μέτρα ασφάλειας (προσωπικό και διαδικασίες ασφάλειας) δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το μήκος και εύρος του δικτύου.

– τα τεχνολογικά μέτρα ασφάλειας και ιδίως τα συστήματα εικονοληψίας δεν μπορούννα αποτρέψουν στον απόλυτο βαθμό τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλες σκόπιμεςπράξεις, αλλά μπορούν να αποθαρρύνουν σε σημαντικό βαθμό ενέργειες ενάντια σε προστατευόμενους χώρους και να εξασφαλίσουν καθαρή, συνεχή και αξιόπιστη εικόνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή μείζονος περιστατικού μαζικών απωλειών σε δυσπρόσιτα ή έστω προσωρινώς απρόσιτα μέρη του δικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή