Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο επεισοδίων

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο επεισοδίων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω της έβδομης επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στα μέτρα ξεπερνούν τις 5.000, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα επιτηρούν τους διαδηλωτές ώστε να μην υπάρξει περιθώριο για «έκτροπα». Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα Εξάρχεια, όπου πέρυσι νεαροί είχαν ανεβεί στις ταράτσες κτιρίων εκτοξεύοντας αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ηδη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Στουρνάρη, τα οποία επεκτάθηκαν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ και όταν οι αστυνομικοί τους απώθησαν με χρήση χημικών, κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων. Οι «οδομαχίες» συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα, ενώ μία φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε εναντίον των αστυνομικών κατέληξε σε μπαλκόνι το οποίο πήρε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, έχει απευθύνει με επιστολή του κάλεσμα στους αναρχικούς για «Μαύρο Δεκέμβρη», δηλαδή για εκστρατεία δράσης που «θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή