Συλλήψεις διακινητών προσφύγων στην Ορεστιάδα

Συλλήψεις διακινητών προσφύγων στην Ορεστιάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 26 Σύρους πρόσφυγες προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διακινητές, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Ειδικότερα, την Κυριακή σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του τμήματος συνοριακής φύλαξης Κυπρίνου συνέλαβαν έναν άνδρα 53 ετών από την Βουλγαρία, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκίνητου που οδηγούσε, ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου, εντόπισαν τους 19 πρόσφυγες.

Λίγο αργότερα στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος του οικισμού Αμορίου, αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε έναν έλληνα οδηγό Ι.Χ., 30 ετών προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στο σήμα, συνέχισε την πορεία του, ακολουθούμενος από τους αστυνομικούς και λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση του οικισμού Μάνδρας, ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς επιτυχία καθώς συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, επτά Σύριους πρόσφυγες.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής, ενώ ο οδηγός του έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή