Δικογραφία κατά έξι ανηλίκων για τα επεισόδια

Δικογραφία κατά έξι ανηλίκων για τα επεισόδια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 13 συλλήψεις αντεξουσιαστών για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στα Εξάρχεια κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Στους συλληφθέντες συγκαταλέγονται έξι ανήλικοι, ηλικίας 13 έως 17 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, εξύβριση και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και το απόγευμα μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Στη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν ακόμα 26 άτομα που ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το πρωί της Κυριακής, αρκετές ώρες πριν ξεσπάσουν συγκρούσεις αντιεξουσιαστών – αστυνομίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας εντόπισαν στον λόφο του

Στρέφη 112 βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, καθώς επίσης 100 άδεια γυάλινα μπουκάλια και 20 λίτρα βενζίνης για την κατασκευή επιπλέον εμπρηστικών βομβών μολότοφ. Τα πολεμοφόδια ήταν τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και κρυμμένα σε αυτοσχέδιες κρύπτες προκειμένου να μην εντοπιστούν εύκολα σε περίπτωση αστυνομικής έρευνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η έρευνα στον λόφο του Στρέφη ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις μολότοφ πέντε ώρες αργότερα.

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια των επεισοδίων, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι κουκουλοφόροι που μετείχαν στις εναντίον τους επιθέσεις χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριό τους εγκαταλελειμμένη αποθήκη επί της οδού Τσαμαδού. Είχαν μεταφέρει και κρύψει στο σημείο δεκάδες βόμβες μολότοφ τις οποίες εκτόξευαν κατά αστυνομικών στη διάρκεια των συγκρούσεων. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι έξω από την ημιυπόγεια αποθήκη «περιπολούσαν» κουκουλοφόροι προκειμένου να αποτραπεί έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο. Πάντως, καθώς η οδός Τσαμαδού βρίσκεται στην «καρδιά» της πλατείας Εξαρχείων, μια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο κρίθηκε παρακινδυνευμένη. Τέλος, στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή