Ακτίνες Χ στη μάχη κατά του παράνομου εμπορίου καπνού

Ακτίνες Χ στη μάχη κατά του παράνομου εμπορίου καπνού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυτοκινούμενο X-Ray Scanner εξοπλίζεται το υπουργείο Οικονομικών για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής. Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης υπέγραψε την έγκριση δωρεάς ενός αυτοκινούμενου συστήματος ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με ακτίνες Χ, εκ μέρους της εταιρείας «Παπαστράτος». Το αυτοκινούμενο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε σημεία όπου θα εκτιμηθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι υφίσταται το μεγαλύτερο πρόβλημα εισόδου και διακίνησης παράνομων προϊόντων καπνού, αλλά και στα επιχειρησιακά σχέδια για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο. Το συγκεκριμένο σύστημα θα αποτελέσει ακόμα ένα «όπλο» του ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού, το οποίο αποτελεί ένα επικίνδυνο οικονομικό και δημοσιονομικό φαινόμενο και στερεί σημαντικούς πόρους από τα κρατικά ταμεία, με ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα υπογραφεί σχετική συμφωνία συνεργασίας (αποδοχής της δωρεάς) στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του κ. Τρ. Αλεξιάδη και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» Χρήστου Χαρπαντίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι το α΄ τρίμηνο του 2015 η κατανάλωση των παράνομων τσιγάρων άγγιξε το 21,8% της συνολικής αγοράς, έναντι μόλις 3% το 2009, με άμεσες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή