Αιχμές για αποπομπή των διοικητών ΕΣΥ

Αιχμές για αποπομπή των διοικητών ΕΣΥ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον σοβαρό κίνδυνο να διαιωνισθεί το φαινόμενο τοποθέτησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων πρόσωπων με αμιγώς κομματικά κριτήρια προειδοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας. Οπως αναφέρει, «αντί της αναγκαίας νομοθετικής κατοχύρωσης των απαραίτητων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων υποψήφιων διοικητών, το υπουργείο διατηρεί την αυθαίρετη και βολική συνεκτίμηση προσόντων, που οδήγησε μέχρι σήμερα στην κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και στην απροκάλυπτη κομματικοποίηση». Και τονίζει ότι η απλή «συνεκτίμηση» θα οδηγήσει σε τραγελαφικές καταστάσεις, όπως να διοριστεί διοικητής ένας πτυχιούχος δασοπονίας, αρκεί να είναι μέλος σωματείου προστασίας δασών (βάσει του προσόντος: «συμμετοχή σε εθελοντική οργάνωση»), ή ένας θεολόγος με άγνοια σχεδιασμού ή ποιότητας υπηρεσιών Υγείας, αλλά που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος («γενικότερη κοινωνική αναγνώριση»).

Για «πολιτικό πογκρόμ» έκανε λόγο ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τη χθεσινή μαζική αποπομπή διοικητών νοσοκομείων. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είναι «εντυπωσιακό και ενδεικτικό του πολιτικού μένους του αναπληρωτή υπουργού κ. Πολάκη το γεγονός ότι και διοικητές που αξιολογήθηκαν θετικά επαύθησαν “για λόγους εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή