Αμεση καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία ΚΙΕΦ

Αμεση καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία ΚΙΕΦ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως προβοκατόρικη ενέργεια, που έχει σκοπό να διαταράξει «το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, γίνεται αντιληπτή από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών η βίαιη επίθεση στα γραφεία του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή, χθες το πρωί. Συγκεκριμένα, άγνωστοι, που υπέγραψαν στους τοίχους των γραφείων ως «Φρουροί της Θράκης», λεηλάτησαν τον χώρο, κλέβοντας, μεταξύ άλλων, το αυτοκίνητο που επέβαινε ο ιδρυτής του ΚΙΕΦ, Αχμέτ Σαδίκ, στις 24 Ιουλίου 1995, όταν και σκοτώθηκε σε δυστύχημα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτονή.

Το αυτοκίνητο είχε μεταφερθεί σχετικά πρόσφατα στα γραφεία, όπως και άλλα προσωπικά αντικείμενα του Αχμέτ Σαδίκ. Το περιστατικό έγινε γνωστό από τον λογαριασμό τουίτερ του μειονοτικού κόμματος. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η ενέργεια καταδικάζεται με κατηγορηματικό τρόπο και τονίζεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη Δικαιοσύνη». Η βίαιη επίθεση στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος δεν έμεινε ασχολίαστη από την Τουρκία, αν και αυτό συνέβη σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζεται «λύπη» για την επίθεση αλλά και η ελπίδα ότι σύντομα θα προσδιοριστούν τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτής της επίθεσης. Και επισημαίνουν ότι αναμένουν από τις ελληνικές αρχές να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Β. Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή