Σταϊνμάγερ: Η E.E. θα καταρρεύσει αν δεν αντιμετωπίσει ενωμένη το προσφυγικό

Σταϊνμάγερ: Η E.E. θα καταρρεύσει αν δεν αντιμετωπίσει ενωμένη το προσφυγικό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον κίνδυνο αποτυχίας της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Είτε η Ευρώπη θα σταθεί ενωμένη και θα ενεργήσει αλληλέγγυα σε καιρούς κινδύνου για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους είτε θα χτιστούν ξανά φράχτες και μπάρες. Και τότε θα καταρρεύσει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ, μιλώντας στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που άρχισε σήμερα στο Βερολίνο και ζήτησε θάρρος για περισσότερη Ευρώπη και θάρρος για αντίσταση στους δεξιούς λαϊκιστές.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε τον ηγετικό ρόλο του κόμματός του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Γερμανία, ενώ άσκησε έμμεση κριτική στον κυβερνητικό εταίρο, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), επισημαίνοντας ότι «η SPD οδηγεί τώρα από την πολιτική των δήμων μέχρι την εξωτερική πολιτική τη χώρα μας μέσα από την επόμενη μεγάλη και δύσκολη ανατροπή», για να προσθέσει: «Η διαμάχη για αυτό το θέμα, για το πώς το θα το κάνεις καλύτερα δεν γίνεται μεταξύ μας, αλλά στους άλλους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή