Τα μαχαίρια βγήκαν στην ΠΟΣΔΕΠ

Τα μαχαίρια βγήκαν στην ΠΟΣΔΕΠ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακέφαλη παραμένει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ δέκα μήνες μετά το 12ο συνέδριό της στις αρχές του 2015, και η παράταξη Συνεργασία Πανεπιστημιακών κατηγορεί την ΚΙΠΑΝ ότι μπλοκάρει την εκλογή. Σε ανακοίνωσή της η Συνεργασία Πανεπιστημιακών αναφέρει ότι στο συνέδριο «αναδείχθηκε πρώτη δύναμη (μαζί με τη Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων, που ισοψήφισε) έχοντας αυξήσει σημαντικά τη δύναμη της (66 σύνεδροι που εκπροσωπούσαν το 32% των καθηγητών απ’ όλη την Ελλάδα, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει πετύχει παράταξη τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια). Επιπλέον, η Συνεργασία προτίμησε να μην προτείνει προς ψήφιση στο συνέδριο το δικό της πρόγραμμα δράσης (παρ’ ότι ήταν βέβαιο όπως φάνηκε και στην τελική ψηφοφορία ότι άνετα θα υπερψηφιζόταν σε σχέση με εκείνο της Συνάντησης). Αντίθετα, κάνοντας πράξη τις διακηρυγμένες βασικές αρχές της που είναι η επιδίωξη συναινέσεων και συνεργασιών, προτίμησε να ηγηθεί ενός κοινού προγράμματος των τεσσάρων παρατάξεων που συγκροτούσαν το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (των ΑΡΜΕ, Ενωτική, ΚΙΠΑΝ, Συνεργασία) τα τελευταία έξι χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, η ΠΟΣΔΕΠ δεν έχει ακόμη προεδρείο! Η ΠΟΣΔΕΠ κινδυνεύει να καταντήσει σαν την ΕΦΕΕ!».

Η Συνεργασία, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην πρόεδρος  (τις χρονιές 2013 και 2014) της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος επικρίνει για την μη συγκρότηση προεδρείου την ΚΙΠΑΝ, στην οποία επικεφαλής είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Νίκος Σταυρακάκης (2013-2014 με πρόεδρο τον κ. Ευσταθόπουλο), ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος την τετραετία 2009-2011 (μάλιστα, τις χρονιά 2011 και 2012 αντιπρόεδρος ήταν ο κ. Ευσταθόπουλος). «Η ΚΙΠΑΝ άγνωστο για ποιούς λόγους, αρνήθηκε από την αρχή να συμβάλει στη συγκρότηση ενός πολιτικού προεδρείου που θα συγκροτούσαν οι τέσσερις παρατάξεις που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα δράσης της ΠΟΣΔΕΠ  για την επόμενη 2ετία και το οποίο εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο τελευταίο συνέδριο. Εξακολουθεί δε πεισματικά να μπλοκάρει τη συγκρότηση του Προεδρείου  και εκμεταλλευόμενη την απαίτηση του καταστατικού για εξασφάλιση απόλυτης πλειοψηφίας (οι άλλες 3 παρατάξεις προσπάθησαν, αλλά οι έδρες τους είναι 5 στις 11) καταδικάζει την ΠΟΣΔΕΠ σε αδιοικησία και απαξίωση» λέει η Συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Σταυρακάκης ανέφερε στην «Κ» ότι «την ευθύνη για την μη συγκρότηση προεδρείου φέρει η Συνεργασία και προσωπικά ο κ. Ευσταθόπουλος που επιμένει να είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος από την πρώτη παράταξη». Ο κ. Σταυρακάκης φηλώνει ότι δεν συναινεί στην εκλογή Ευσταθόπουλου κατά του οποίου η ΚΙΠΑΝ κατέθεσε περόταση μορφής κατά την προηγούμενη προεδρική θητεία. «Η πρόταση της ΚΙΠΑΝ έλαβε μόνο τις ψήφους της παράταξης, ενώ στις τελετυταίες εκλογές η ΚΙΠΑΝ έχει σημαντικό μέρος της δύναμής της, την ίδια στιγμή που η Συργασία αύξησε τη δύναμή της» απάντησε ο κ. Ευσταθόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή