Εντός της εβδομάδας η παράταση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Εντός της εβδομάδας η παράταση των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση των συμβάσεων των γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έως το τέλος Μαρτίου 2016, αναμένεται εντός της εβδομάδας και αμέσως μετά θα προχωρήσει η αποπληρωμή Ιουλίου, Αυγούστου, όσον αφορά τις επισκέψεις και θα συνεχιστεί η ροή πληρωμής των πράξεων-εξετάσεων. Επίσης, σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης για το 10% των δεδουλευμένων επισκέψεων-πράξεων που εκκρεμούν από το 2012.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του νέου πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη με τους εκπροσώπους της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), όπου τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους γιατρούς, με πρωταρχικό, τη μεγάλη στάση πληρωμών του Οργανισμού, που έχει ως αποτέλεσμα «την έντονη οικονομική δυσπραγία τους», όπως είπαν, ενώ κατατέθηκε οικονομική ανάλυση που αναδεικνύει, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι «ο συνδυασμός στάσης πληρωμών του Οργανισμού και του υπάρχοντος φορολογικού καθεστώτος εξανεμίζει το όποιο ελάχιστο κέρδος από τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος».

Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, σε περίπτωση μη έκδοσης του ΦΕΚ της παράτασης των συμβάσεων εντός του τρέχοντος έτους, θα υπάρξει «αδυναμία εξυπηρέτησης ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου». Επίσης, σημειώνει ότι απλή παράταση με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού δεν είναι αποδεκτή, ηθικά και νομικά, και θα την υποχρεώσει σε κήρυξη επίσχεσης εργασίας με τον Οργανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή